Håll kontakten med oss via sociala medier

Facebook - Följ och diskutera

Se oss på Youtube

I december fick Coachbolaget en ny deltagare från ett land i öster. Nu på torsdag börjar deltagaren sin första dag på en för henne ny arbetsplats. Hennes glädje är stor och hon förstår inte hur det kunde gå så fort speciellt med tanke på att hon skickat massor med ansökningar själv, med noll resultat. Trots att det varit jul och nyårsledigheter har det tagit ungefär en och en halv månad för henne från det att hon kom till oss på Coachbolaget tills dess att hon kan arbeta sin första dag. Ovanligt snabbt även om vi har väl utarbetade processer så att våra deltagare snabbt kommer i ny sysselsättning! Självklart tar det olika tid beroende på bakgrund, tidigare kompetens och andra förutsättningar men för de allra flesta är det fullt möjligt att relativt snabbt få ett nytt jobb och bli en del av en ny gemensamhet. 

Hur lång tid tror du att det skulle ta för dig att lysa upp tillvaron på en ny arbetsplats?
 

Läs hela inlägget »
2018-01-08
Din tid är nu!  
2017-04-25
Snart dags för ett nytt blogginlägg  som ska handla om vad dÅ? Jo, kommunikation!

VAD GÖR EN NAKEN DANSKA I EN SVENSK VILLA-TRÄDGÅRD?
Ja, det kan man ju fråga sig så här i början av ett nytt år. 
Som den amatör jag är på fotografering tog jag fasta på ett av råden från en av fotoexperterna på Moderskeppet om att leta historier för att få till intressanta foton. Så när jag tog årets första promenad letade jag efter historier av fotografera, foton som kan sättas in i ett sammanhang. Det blev ganska många bilder men just ”den lilla havsfruen” får inleda året och därmed symbolisera temat att vi nu har alla chanser i världen att gå in i det nya året nakna, utan fördomar och förutfattade meningar om vare oss själva eller andra. Ett helt år ligger framför både dig och mig och det är bara att välja vad vi vill göra med det. 

Visst är vi beroende av vår omvärld men det är vad du och jag väljer genom våra tankar, beteenden och handlingar som kommer att ge resultat. Vilket resultat vill du ha?

Ta en promenad, lyssna på bra musik eller någonting annat som du njuter av och låt tankarna flyta fritt. Dröm om högt och lågt och sätt ner några punkter om hur du vill ha det under 2017. Du kanske inte vill sitta naken i en svensk villaträdgård men kanske simma friare än du gör i dag?

Under 2017 kommer så mycket spännande att hända hos oss på Coachbolaget. Följ oss gärna på sociala medier och på hemsidan (den nya som sakta växer fram). Vi kommer att ha många moderna och spännande lösningar för dig som vill ändra inriktningen på ditt yrkesliv under 2017. Även verksamheter som vill säkerställa kvaliteten på sin yrkesmässiga miljö och utveckla nuvarande och framtida medarbetare kommer att hitta en kvalificerad samarbetspartner i oss.

Varmaste hälsningar och hopp om ett riktigt gott 2017!

Christel Zabell
Coachbolaget

Läs hela inlägget »

I våras utfördes en stor Gallup-undersökning som visade att 46% av de som jobbade INTE TRIVDES på sina jobb och gärna skulle byta om det var möjligt. Enligt oktober månads arbetskraftsundersökning(AKU) arbetade(var anställda) 5.268.000 människor i Sverige under månaden. Här finns säkert ett litet mörkertal åt båda håll men…..
Det innebär att 2.423 289 personer har grus i skorna när de går till sina arbetsplatser. Tanken svindlar; nästan 2,5 miljoner människor trivs inte med det som upptar större delen av deras liv. De går inte med lätta steg till sin arbetsplats och får känna sig sedda, uppskattade och behövda med arbetsuppgifter som stimulerar och utvecklar. 
Om vi vänder på resonemanget och tänker vad som skulle hända i vårt samhälle om hälften av de här människorna dvs en dryg miljon trivdes på sina arbetsplatser och med vad de gjorde. 
Vad skulle det innebära för individerna, familjerna, barnen och våra unga, samhället i stort, toleransen, tonläget, empatin, företagandet? Tanken svindlar!
Den här typen av frågeställningar arbetar jag och Coachbolaget med och det känns viktigare än någonsin att fortsätta arbeta för att RÄTT PERSON ÄR PÅ RÄTT PLATS.

Läs hela inlägget »