Din tid är nu! 
 

För de allra flesta som vill ha ett nytt arbete är det ljusa tider på arbetsmarknaden så om du hör till de där som känner att livet, speciellt ditt yrkesliv, gått i stå eller rent av känns outhärdligt så är det dags att du tar dig en funderare över vad du helst skulle vilja göra. När jag säger -vilja göra- så menar jag vilja på riktigt inte bara till 75%….i brist på annat eller för att du får en jobbförfrågan. Krävs självklart en massa jobb, mod och djävlar anamma av dig men det är värt varenda svettdroppe att jobba med det du verkligen gillar, jag lovar. Arbetet upptar större delen av våra liv så det gäller att inte slösa bort tiden på någonting som vi inte känner passion och glädje inför.
Arbetsmarknadsprognosen för 2018 ser mycket bra ut med ca 75 000 nya jobb vilket  ju även innebär att rörligheten ökar. Chansen för att just ditt drömjobb blir ledigt, ökar alltså markant!

Har du satsat på en lång utbildning inom ett jobb som du nu tröttnat på eller inte känner samma glädje inför kan det självklart kännas osäkert att lämna. Om du känner dig osäker kan du fundera över om det kanske finns någonting som du verkligen skulle trivas med där du får användning för vad du gjort hittills. De som samlar mod och faktiskt lyssnar till sitt hjärta har allt att vinna!

Din utbildning och dina erfarenheter bär du alltid med dig och oftare än man tror så fungerar det att transformera inarbetad kompetens till en annan bransch eller ett annat arbetsområde. Ibland behövs mindre utbildningar men mycket går att läsa in på distans eller på egen hand. Det kan också vara klokt att söka sig vidare under tiden som man har kvar sitt gamla jobb. 
Det finns tyvärr några fällor när vardagslivet lunkar på-tidsbrist- så tänk på att avsätta tid en speciell dag/kväll för att ägna dig åt kartläggning och jobbsökeri. Då får du garanterat resultat!
När ska du börja?