FRAMTIDENS ARBETSPLATSER?

Många vill byta ut sitt nuvarande arbetsliv.mot någonting annat. Många  har ett jobb de inte trivs med men vet inte vad de vill byta till och andra har inget jobb just nu men är också vilse i pannkakan när det kommer till jobb. Viktigt är att ta reda på vad just DU vill. Tycker du om att arbeta med människor kommer du inte trivas speciellt bra i ensamarbete på ett lager, som ett exempel.

Arbetsförmedlingens analys visar att det kommer att finnas en stor efterfrågan på buss-, lastbils- och lokförare, kockar, elev- och lärarassistenter, barn- och undersköterskor/are, anläggningsmaskinförare och snickare.
Alla dessa blivande bristyrken kräver endast kortare utbildningar vilket gör det möjligt för de flesta att pröva sina vingar i en ny yrkesroll. Bra eller hur?

Samma myndighet genomgår en stor förändring som innebär att den hjälp de ger, kommer att bli alltmer digitaliserad. Förändringen har varit på gång i flera år men från och med den 1 januari 2019 sker en stor förändring. Det innebär att du som enskild i högre grad kommer behöva lära dig att själv söka, hitta och utvärdera information om yrkeslivet. För vissa kommer det säkert fungera utmärkt och effektivisera jobbsökandet men för andra som inte är lika uppdaterade i den digitala världen blir det nog knepigare. 

Det blir nog bra hur det än blir så länge som du har koll på vad du vill!

 

Kommentera gärna: