I fredags den 18/1 fick två Sollentunabor motta diplom i Stadshuset. Tanken var att de skulle ha delats ut av prinsessan Sofia men hon hade tyvärr fått förhinder. Högtidligt var det i alla fall med många tal, musik och dansuppvisningar. Jag känner mig både stolt och glad över att jag fick en inbjudan av mina deltagare att närvara.
Diplomen delades ut till utländska läkare som på sin väg mot svensk läkarlegitimation, genomgått en termins utbildning på Sophiaskolans högskoleprogram. Det är en lång väg att gå för utländska läkare att få en svensk legitimation. Både att lära sig ett helt nytt språk och alla de svenska regler och lagar som styr den svenska vården. Sophiahemmets utbildning är en möjlighet för dessa läkare att få ökad kunskap för att klara av det slutgiltiga provet för den svenska legitimationen. COACHBOLAGET har haft förmånen att få stödja och coacha dessa två kvinnor som via studier, praktik och arbete som undersköterskor nu står i slutet av sin resa mot att få arbeta som läkare i Sverige. 
När de väl klarat av slutprovet, som endast ges några få gånger/år, får vi i Sverige extremt välutbildade läkare. Naila, en av kvinnorna är gynekolog och har 22 års erfarenhet av sitt yrke och Soundoraya är allmänläkare med tre års läkarerfarenhet. Nu tar det ca ett halvår innan de får chansen att visa sina kunskaper i slutprovet och COACHBOLAGET hjälper till fram till dess med att hitta jobb som läkarassistent. Har du några bra tips på arbetsgivare som behöver läka assistenter får du mer än gärna tipsa!
En vinst för Sverige och Sollentuna kommun som endast behövt bidra på slutet av en mycket dyrbar utbildning. Enligt Josefin Edström som gjorde en undersökning för Saco 2015 ”kostar” dessa läkare ca 1/10 av det som en läkare utbildad i Sverige gör. Vi har även ett mycket stort behov av välutbildade läkare och samhället/Landstingen kan med fler läkare även minimera behovet av de dyra sk stafettläkarna.

De är båda tacksamma för det stöd de fått via sin hemkommun Sollentuna i form av en personlig coach(Coachbolaget) som hjälpt till med att hitta rätt i det svenska arbetslivet. Studier i svenska, praktik och arbete på sjukhus och vårdinrättningar samt Sophiahemmets vårdutbildning för utländska läkare, är ytterligare viktiga pusselbitar inför legitimeringen. Sverige , Stockholm och Sollentuna har snart ytterligare två skickliga läkare med stora hjärtan!
Bor du också i Sollentuna och behöver stöttning i att hitta jobb? COACHBOLAGET har under många år haft förmånen att hjälpa personer från olika länder, i olika åldrar och med många olika bakgrunder. Är du över 16 år och arbetslös, har du oftast rätt till en coach, utan kostnad för dig. Det finns många coachföretag att välja på men vill du ha en coach med stort personligt engagemang och fantastiska resultat för sina deltagare, ja då är du varmt välkommen till COACHBOLAGET! Vill du veta mer? Kontakta oss på: info@coachbolaget.se

Läs hela inlägget »

Många vill byta ut sitt nuvarande arbetsliv.mot någonting annat. Många  har ett jobb de inte trivs med men vet inte vad de vill byta till och andra har inget jobb just nu men är också vilse i pannkakan när det kommer till jobb. Viktigt är att ta reda på vad just DU vill. Tycker du om att arbeta med människor kommer du inte trivas speciellt bra i ensamarbete på ett lager, som ett exempel.

Arbetsförmedlingens analys visar att det kommer att finnas en stor efterfrågan på buss-, lastbils- och lokförare, kockar, elev- och lärarassistenter, barn- och undersköterskor/are, anläggningsmaskinförare och snickare.
Alla dessa blivande bristyrken kräver endast kortare utbildningar vilket gör det möjligt för de flesta att pröva sina vingar i en ny yrkesroll. Bra eller hur?

Samma myndighet genomgår en stor förändring som innebär att den hjälp de ger, kommer att bli alltmer digitaliserad. Förändringen har varit på gång i flera år men från och med den 1 januari 2019 sker en stor förändring. Det innebär att du som enskild i högre grad kommer behöva lära dig att själv söka, hitta och utvärdera information om yrkeslivet. För vissa kommer det säkert fungera utmärkt och effektivisera jobbsökandet men för andra som inte är lika uppdaterade i den digitala världen blir det nog knepigare. 

Det blir nog bra hur det än blir så länge som du har koll på vad du vill!

 

Läs hela inlägget »


Jag åker buss och får ett leende av chauffören när jag stiger på och jag kommer på mig själv att själv le mot mina medresenärer. Jag köper lite mat och möts av ett glatt ”Hej!” av kvinnan i kassan när jag ska betala och går med ett leende ut ur affären och kommer självklart att välja samma affär nästa gång jag ska handla. Mannen på bilverkstan tar sig tid att på ett vänligt och pedagogiskt sätt förklara statusen på min bil. Kommer jag att rekommendera hans verkstad? Självklart vill jag att min omgivning ska få samma fina service och kommer med glädje berätta om hur fint jag blivit bemött. 
 
Det här är bara några exempel på hur bra det kan bli när rätt person är på rätt plats. Kan verka så självklart men nu är det ju faktiskt så att över hälften av yrkesverksamma i Sverige vill byta jobb. Kanske just de här personerna jag nu nämnt vill byta jobb i en framtid men just nu verkar de i alla fall vara på rätt plats. 
 
Att trivas med det man arbetar med är så viktigt eftersom vi tillbringar mer än en tredjedel av våra vuxna liv på en arbetsplats.  Du och jag har helt enkelt inte råd att vantrivas vare sig med våra arbetsuppgifter, vår arbetsplats, våra kollegor eller den/de som vi arbetar för. Goda kollegor kan uppväga mycket i en tuff verksamhet och omvänt, men helheten behöver vara positiv annars börjar vi se oss om efter ett nytt arbete alternativt blir stressade och sjuka.
 
Önskar dig en fantastisk vecka!

 

Läs hela inlägget »

Har tonen på våra arbetsplatser blivit hårdare? 
Är det en ytterligare faktor till varför så många vill byta arbetsplats eller blir vi otrevliga när vi inte trivs?
När du kommer till vissa arbetsplatser kan du nästan ta på den varma känslan, det märks att personalen trivs. De bemöter dig som kund eller gäst med värme, bekräftelse och förståelse. Du känner dig välkommen och välkomnad, det känns som du känt personalen länge eftersom de är intresserad av och förstår vad du vill och behöver. Du bara väntar på att få dina önskemål uppfyllda och är helt inställd på att du kommer att bli nöjd. 
 
Andra arbetsplatser får du inte samma goda känsla av. Du bemöts inte av den respekt och det värdskap som du förväntar dig. Jargongen mellan personalen är hård, spydig och respektlös och som kund eller gäst känner du dig inte riktigt bekväm. Vissa branscher och arbetsplatser har ett rykte om sig att vara hårdare än andra.  Sant eller inte, men det pratas ofta om att en viss jargong eller beteende ”sitter i väggarna” dvs beteendena har funnits länge och ”ärvs” av ny personal. Många gånger nonchaleras effekterna och skulden läggs på den som reagerar. ” Du är så snarstucken” eller ”lite skämt får du väl tåla” är vanliga kommentarer. De allra flesta vill vara goda arbetskamrater men har hamnat i ett beteende med en jargong som inte är bra för någon. Vare sig för den som är oförskämd och nedlåtande, den som blir utsatt, arbetsplatsen eller samhället i stort. De negativa följderna är stora både de ekonomiska och mänskliga när både välbefinnandet och arbetstillfredsställelsen drabbas negativt.
 
Det finns en koppling mellan att bevittna ohövlighet och att vara ohövlig själv, visar en studie gjord på 6000 personer. Studien har ett par år på nacken men håller fortfarande Problemet har inte minskat men det positiva är att vi också får ett recept på hur vi kan få bättre arbetsklimat och mer arbetsglädje.
 
Forskarna menar att ett sätt att komma åt det här problemet är att våga prata om hur lätt ett negativt beteende sprider sig. Prata om inkludering, gott samarbete och kamratskap grundat på att vara juste. Vara bussiga och hjälpsamma mot varandra och på så sätt sprida arbetsglädje gör gott. Annan forskning visar på att just meningsfullhet är en ingrediens i begreppet lycka så genom att tänka till lite innan vi öppnar munnen, gör gott även för oss själva.
 
Handen på hjärtat, visst vill vi väl alla egentligen vara snälla och bussiga mot vår omgivning, eller hur? 
(Bilden på Tomas Ledin är tagen på Cirkus och ska symbolisera ett sätt att utrycka sig)
 

Läs hela inlägget »

https://mitti.se/nyheter/snart-lakare-sverige/?omrade=sollentuna