Nytt jobbliv hösten 2021

Börja om på nytt, är vad många fått göra under 2020 och 2021 och osäkerheten är stor över vad som ska hända med arbetslivet i pandemins spår. 

Mycket har blivit annorlunda, en del till det bättre, annat blev absolut sämre. Det personliga mötet och den fysiska kontakten i form av ett handslag, en klapp på ryggen eller en kram, har visat sig betyda mer är vad de flesta skulle kunna föreställa sig. Det mer slentrianmässiga kramandet har en del tyckt är bra att vi blivit av med.

Klart är i alla fall att vi behöver nya sätt och vägar för att både umgås och arbeta. Coachbolaget arbetar med arbetsmarknadsfrågor och har lagt över en stor del av vår verksamhet till digitala möten. Den digitala karriärstudion är under uppbyggnad och kommer att sjösättas under året. Det har visat sig att telefon- och Zoommöten tillsammans med att vi skickat informationen direkt till våra deltagares mail har varit det bästa valet det senaste halvåret. Vissa delar av verksamheten har skett fysiskt exempelvis inför intervjuer har vi tränat både inför skärmen och i ett möte. Det gäller speciellt de av våra deltagare som är språksvaga och som behöver mötet för att samtidigt träna sin svenska. 

Fördelarna med den digitala Karriärstudion är många: Att slippa rusa iväg hemifrån till möten, undvika kollektivtrafiken med alla risker som det innebär, att kunna följa med på telefonen, plattan eller datorn när coachen går igenom de olika stegen som är nödvändiga för att kunna söka och få ett jobb och att kunna gå igenom allt en eller två gånger till, hemma i lugn och ro, tror vi kommer betyda mycket för våra deltagare. Baksidan är att vi inte kommer träffas fysiskt så mycket vilket är trist men en nödvändighet, i alla fall så länge som vi har en pandemi och att vi inte är vaccinerade.

Coachbolaget kommer i mitten av april lansera en ny hemsida, med fler funktioner än den gamla och vi hoppas att du läser det här inlägget på den sidan. 

Avslutningsvis, så är det viktigt att behålla tron, tilliten och hoppet om att allt kommer att bli bättre. I Sverige fick minst 27 000 jobb under juli och många fler blir det i och med att e-handeln ökar. Siffran grundar sig på Arbetsförmedlingen statistik för juli men eftersom den bara visar en bråkdel av alla lediga jobb som blivit tillsatta så är det nog runt 50 000 istället. Många jobb finns det som bara väntar på rätt kvinna eller man!

Dela det här inlägget

Välkommen till

enkel, effektiv och glädjefylld utveckling med konkreta resultat!

Vill du veta mer om vad vi kan göra för dig? Kontakta oss!