Rätt person på rätt plats

Du åker buss och får ett leende av chauffören när du stiger på och du kommer på dig själv att själv le mot dina medresenärer. Du köper lite mat och möts av ett glatt ”Hej!” av kvinnan i kassan när du ska betala och går med ett leende ut ur affären och kommer självklart att välja samma affär nästa gång du ska handla. Mannen på bilverkstan tar sig tid att på ett vänligt och pedagogiskt sätt förklara statusen på din bil. Kommer du att rekommendera hans verkstad? Självklart vill du att din familj och dina vänner ska få samma fina service och kommer med glädje berätta om hur fint du blivit bemött. 

Det här är bara några exempel på hur bra det kan bli när rätt person är på rätt plats. Kan verka så självklart men nu är det ju faktiskt så att över hälften av yrkesverksamma i Sverige vill byta jobb. Kanske just de här personerna jag nu nämnt vill byta jobb i en framtid men just nu verkar de i alla fall vara på rätt plats. 
 
Att trivas med det man arbetar med är så viktigt eftersom vi tillbringar mer än en tredjedel av våra vuxna liv på en arbetsplats.  Du och jag har helt enkelt inte råd att vantrivas vare sig med våra arbetsuppgifter, vår arbetsplats, våra kollegor eller den/de som vi arbetar för. Goda kollegor kan uppväga mycket i en tuff verksamhet och omvänt, men helheten behöver vara positiv annars börjar vi alla se oss om efter ett nytt arbete alternativt blir stressade och sjuka. 

Nu när många konkurrerar om jobben så är det just det lilla extra som spelar stor roll dvs du behöver tänka över noga var just du passar bäst och kan trivas så att du sticker ut och blir arbetsgivarens förstahandsval.

Dela det här inlägget

Välkommen till

enkel, effektiv och glädjefylld utveckling med konkreta resultat!

Vill du veta mer om vad vi kan göra för dig? Kontakta oss!